Nieuws

11-07-2024 13:16

Satellietlocatie Utrecht Science Park in Zeist

Het Utrecht Science Park heeft officieel een nieuwe satellietlocatie in Zeist, het ‘Utrecht Science Park Zeist’. Daarmee wordt de voormalige TNO-locatie met laboratoria en kantoren aan de Utrechtseweg ingezet om het ecosysteem van het Utrecht Science Park verder te versterken.

Gemeente Zeist, provincie Utrecht, Newcastle Investment en Stichting Utrecht Science Park slaan de handen ineen om een werklocatie te realiseren waar alles draait om innovatie. Eigenaar Newcastle Investment besloot de gebouwen in het TNO-complex fasegewijs te renoveren en te herontwikkelen voor ‘research & development’-bedrijven in de life sciences & health-sector. Op het terrein huren inmiddels al verschillende vernieuwende bedrijven, zoals Genmab, Ginkgo Bioworks, TNO, ICAT, Scinus Cell Expansion Netherlands, Demcon en Holland Innovative.

Utrecht Science Park Zeist wordt na Utrecht Science Park Bilthoven de tweede satellietlocatie van het Utrecht Science Park. Van oudsher zijn er in Zeist al veel bedrijven en instellingen op het gebied van onderzoek en gezondheid aanwezig. Met het Utrecht Science Park Zeist wordt een nieuw hoofdstuk aan die geschiedenis toegevoegd.
Voor de gemeente Zeist zijn de onderzoeks- en kantoorfaciliteiten onderdeel van de vernieuwing van de lokale economie. De komende jaren leidt dit tot ruim 40.000 m2 extra ruimte voor innovatieve bedrijvigheid waar naar verwachting ongeveer 2.000 mensen zullen werken.

In aanwezigheid van de bestuurders van de Utrecht Science Park-partners werden het convenant en de samenwerkingsovereenkomst getekend. Op de foto v.l.n.r. Susanne Schilderman, André van Schie, Jan Henk van der Velden, Robert van Rossum, Walter van Dijk, Onno James, Xandra Dielen, Anton Pijpers, Arjan van den Born, Krischan Hagedoorn, Gerard van Assem en Remco van Lunteren. (Foto Utrecht Science Park).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement