Nieuws

17-07-2024 09:55

Dit zijn alle voordelen van koffie

Bijna iedereen kan tegenwoordig zijn dag niet beginnen zonder een bakje koffie. Het ‘zwarte goud’, wordt het ook wel genoemd. Koffie wordt over heel de wereld gedronken en heeft overal een eigen cultuur. Daarnaast blijft koffie altijd in. Koffie gaat al eeuwenlang met alle trends mee. De hippe koffietentjes schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond en het is tegenwoordig ook weer helemaal in om je eigen koffiebonen te malen. We horen de laatste tijd echter vooral veel over de negatieve effecten van koffie. Koffie werkt verslavend, is slecht voor de nachtrust etcetera. Deze negatieve effecten moeten we natuurlijk niet onderschatten, maar voor de koffie fanaten onder ons: rustig maar! Als je drinkt met mate zitten er ook een heleboel positieve effecten aan jouw bakkie in de ochtend. We zetten het hieronder even voor je op een rijtje.

Positieve effecten van cafeïne

Over cafeïne wordt eigenlijk voornamelijk negatief gesproken, maar zolang het niet overgedoseerd wordt zitten er een heleboel positieve effecten aan een cafeïne-shotje nu en dan. Het houdt je scherp en alert en kan sportprestaties verbeteren. Daarnaast verwijdt cafeïne de bloedvaten, wat bloeddrukverlagend werkt. Mensen die vaak hoofdpijnklachten hebben, kunnen baat hebben bij regelmatig een kopje koffie. Ten slotte versnelt cafeïne de vetstofwisseling, hierdoor kan jouw kopje koffie ook bijdragen aan het behouden of bereiken van een gezond gewicht. Het is wel belangrijk om hier niet in te overdrijven, hou het bij een paar kopjes per dag, bij te veel koffie verdwijnen die positieve effecten weer. Wil jij dit ook wel voor jouw medewerkers? Bestel dan vandaag nog een koffieautomaat zakelijk!

Bescherming tegen ziektes

De vele antioxidanten in koffie helpen ten eerste om je cellen in goede conditie te houden, wat ziektes in het algemeen voorkomt. Daarnaast zijn er vele studies gedaan naar het drinken van koffie en de kans op Alzheimer, kanker en hart- en vaatziekten. Er zijn hier nog geen sluitende en definitieve uitspraken over gedaan, maar het lijkt erop dat regelmatig een bakje koffie de kans op dit soort ziektes aanzienlijk vermindert.

Plezier!

En vergeet niet dat het drinken van een kopje koffie ook gewoon lekker en leuk is. Koffie heeft een sterk sociaal effect, er is niets gezelliger dan samen even een koffietje doen. Dat ene kopje koffie kan ook net dat beetje stress weghalen tijdens een sollicitatiegesprek. Of je drinkt je kopje koffie juist helemaal alleen en gebruikt het als je rustmoment van de dag. Geniet en voel je niet te schuldig over dat kopje zwarte goud in de ochtend! Zolang je niet overdrijft zijn de positieve effecten eindeloos.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement