Nieuws

27-08-2024 08:50

De voordelen van refurbished technologie

De afgelopen jaren heeft refurbished technologie veel gewonnen aan populariteit binnen de bedrijfswereld.. De elektronica is eerder gebruikt en ingeleverd door andere mensen. Na het inleveren van deze producten worden ze erg grondig gecontroleerd door specialisten. Als ze nog levensvatbaar zijn worden ze gerepareerd door professionals, hierna worden ze als het nodig is schoongemaakt. Op deze manier verkeren de producten eigenlijk weer in nieuwstaat. Dit wordt veel gezien bij telefoons, bijvoorbeeld waarbij de batterij het niet meer goed doet. Mensen gooien het weg, maar een simpele reparatie kan er zo weer nieuw leven inblazen. Super handig, ook voor ondernemers.

De duurzaamheid en prijs van refurbished tech

Aangezien refurbished elektronica niet direct van de fabriek komt, maar al eens hiervoor is gekocht, is de prijs lager dan bij een nieuw product. Dit leidt tot een optie die veel vriendelijker is voor je budget. Dit komt ook doordat er minder arbeidskosten in zitten. Het is namelijk veel makkelijker (en daarom goedkoper) om een paar dingen te fixen en schoon te maken dan alle componenten nieuw te maken en dan in elkaar te zetten. Daarnaast is deze optie ook vele malen duurzamer. Want als je een nieuwe monitor bijvoorbeeld koopt, moeten al die metalen en technologie worden vergaard. Bij een refurbished monitor van alpha-shop.nl hoeft dit niet omdat alle componenten reeds al bestonden. Dit leidt tot een product wat niet alleen goedkoper is maar ook veel duurzamer want het spul krijgt een tweede leven, in plaats van op de grote berg elektronisch afval terecht te komen.

Waar moet je goed opletten?

Bij het kopen van refurbished apparatuur is het altijd goed om je bewust te zijn van dingen als de garantie. Zo loont het om te controleren hoe lang de garantie is bij de verkoper en wat onder deze garantie valt. Als er dan bijvoorbeeld een defect mee is, kan je er gewoon mee teruggaan. Een goede verkoper zal dit regelen en bovendien ook goede recensies hebben, zo weet je waar je aan toe bent. Het kan ook handig zijn om te letten op het retourbeleid. Daarnaast is het altijd aan te raden om goed te kijken in welke conditie het apparaat zich bevindt. Het kan namelijk zo zijn dat de status ‘gebruikt’ is, hiermee haal je een ander product in huis dan hetzelfde scherm dat ‘zo goed als nieuw is’. Het verschil zit hem vaak in de conditie van de buitenkant. Aan de binnenkant is alles te fixen maar het weghalen van krassen kan erg lastig zijn. Dit maakt het vaak wel weer wat goedkoper. Refurbished elektronica is daarom zeer de moeite waard om te proberen.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement