Nieuws

12-09-2024 14:36

Novel Grey lanceert nieuwe collectie tegels: Chapter 2

Deze maand lanceert het Utrechtse bedrijf Novel Grey acht nieuwe modellen tegels van duurzaam beton. Geïnspireerd op de natuurelementen water, lucht, aarde en vuur, haalt Chapter 2 de schoonheid van de natuur naar binnen. De ontwerpen van Chapter 2 zijn te herkennen aan hun glooiende patronen met een laag reliëf en een onmiskenbaar vleugje art deco stijl. Altijd met de kenmerkende signatuur van herhaling van geometrische patronen van Novel Grey. De tegels tillen elke ruimte naar een hoger niveau en creëren een gevoel van luxe, ambacht en artistieke flair.

Emme
Emme is geïnspireerd op de golvende beweging van de zee en vangt de serene schoonheid van de oceaan in een uniek design. De Emme-tegel combineert deze natuurlijke inspiratie met de tijdloze charme en luxe van de art deco-stijl, wat resulteert in een product dat zowel stijlvol als onderscheidend is.

Eden 
De Eden tegel (te zien op de foto) is het vrolijke zusje van Chapter 2 familie. Eden ontstond uit een experiment om een oneindig en doorlopend patroon te ontwerpen. Het resulteerde in een ontwerp met vloeiende lijnen met een speels grafische noot. Eden staat voor de oneindige rivier – bruisende bron van leven - geïnspireerd op de mythische tuin van Eden waar vier belangrijke rivieren hun oorsprong vonden. 

Sue
De Sue tegel vertelt op speelse wijze het verhaal van voorspoed en vruchtbaarheid van de aarde. Door de herhalende geometrische vormen en het asymmetrische reliëf doet een Sue-muur denken aan een korenaar van graankorrels. 

Modi 
De Modi tegel vindt zijn oorsprong in een hexagon en is een uitwerking van die geometrische vorm met het natuurelement vuur als inspiratie. De stralen die uit het midden komen zijn opgedeeld in zes vlakken, waardoor met elke kleur een Modi-muur een geheel andere uitstraling krijgt. Een Modi-muur straalt een Gatsby-achtige luxe uit die doet denken aan de klassieke art deco tegels van begin vorige eeuw.

Rey 
De Rey-tegel heeft een moderne, kosmopolitische uitstraling. Gebaseerd op de geometrische vorm van een vijfhoek symboliseert Rey het element lucht en biedt een eigentijdse, moderne esthetiek. De strakke lijnen en veelzijdige vorm maken de Rey-tegel tot een perfecte keuze voor wie een ruimte een stijlvolle en eigenzinnige uitstraling wil geven. 

Rive 
De Rive-tegel vangt de schoonheid van een rivierbedding in een dynamisch en uniek ontwerp. Vanwege een subtiele asymmetrie in het ontwerp en het herhaald patroon creëert een Rive-muur een verrassende illusie van diepte en beweging. Met zijn vloeiende lijnen en betoverende patroon is Rive een veelzijdige keuze voor zowel moderne als traditionele interieuren. 

Solis 
De Solis-tegel is een verfijnde ruitvorm met subtiele rondingen. geïnspireerd door de opkomende zon. De rondingen in de tegel vangen het licht op elk moment van de dag op een andere manier, waardoor er in elke ruimte een zachte ambiance ontstaat. De mogelijkheid om de tegels zowel liggend als staand te plaatsen zorgt voor een dynamisch effect, waarbij elk patroon een andere visuele impact heeft. 

Neve 
Het ontwerp van Neve weerspiegelt de complexe structuren die ontstaan tijdens de kristallisatie van sneeuwvlokken. De tegel heeft een unieke hoekvorm die op diverse manieren kan worden gelegd, waardoor een breed scala aan patronen ontstaat. De herhaling van patronen en modulariteit van het ontwerp maken de Neve-tegel een signatuur Novel Grey ontwerp met een verfijnde uitstraling. 

Alle modellen zijn te vervaardigen in 12 kleuren: Basalt, Pebble Grey, Dove Grey, Minty Green, Deep Green, Cloudy White, Old Pink, Yellow Gold, Warm Orange, Wine Red, Peach Fuzz en Sand.

Meer informatie op: www.thenovelgrey.com


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement