Nieuws

17-09-2024 09:22

Onzekere economische tijden maken dat bedrijven vaker kiezen voor huren van kantoorruimte in goedkopere steden 

De economie in ons land is de afgelopen jaren flink verstoord. Mede door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne is de inflatie hoog opgelopen. Dat voelt iedereen. Ook ondernemers hebben hier mee te maken. Niet alleen omdat veel kosten zoals bijvoorbeeld energieprijzen de pan uit rijzen, maar ook omdat de consumenten minder te besteden hebben. Dit alles heeft gevolgen voor de financiële situatie van veel bedrijven. Zo zien we bijvoorbeeld duidelijk terug dat steeds meer bedrijven de traditioneel wat duurdere kantoorruimtes op bijvoorbeeld de populaire Amsterdamse Zuidas links laten liggen en in plaats daarvan de voorkeur geven aan relatief betaalbare steden. 
Hoge kosten door inflatie 
Door de inflatie zijn veel kosten flink gestegen. Soms waren er zelfs stijgingen van meer dan 10 procent te zien sinds 2022. Dat heeft dus een flinke aanslag gehad op de financiële situatie van veel bedrijven. Zeker in combinatie met onzekerheid over de toekomst. Veel ondernemers maken de keuze om de relatief duurdere grootste steden van ons land te vermijden als optie om kantoorruimte te huren. Bedrijven kijken de laatste tijd meer naar alternatieven om zich te vestigen. Om te voorkomen dat de vaste lasten te hoog worden, kiezen veel bedrijven er dus ook voor om uit te wijken naar iets kleinere steden. Op deze manier houdt men de vaste lasten relatief lager en zorgt men voor een flexibiliteit om toch te kunnen groeien.
Steeds meer bedrijven vestigen zich in Utrecht 
Utrecht behoort tot één van de grootste steden in ons land. Bovendien is het erg centraal gelegen en maakt het dus een prima omgeving om je kantoor te vestigen. Opvallend genoeg liggen de huurtarieven hier echter lager dan in andere grote steden. Zeker in vergelijking met de Amsterdamse Zuidas. Daarom zien we dat Utrechtse kantoorpanden hier de afgelopen jaren echt hun voordeel mee doen. Zij weten steeds meer bedrijven te trekken. Met een kantoorruimte in Utrecht geniet je immers als ondernemer niet alleen van een centrale en goed bereikbare locatie, maar in de meeste gevallen ook van zeer betaalbare huurtarieven. 
Andere goedkopere steden
Niet alleen Utrecht is een populaire keuze, ook kantoorruimte in Gouda of Amersfoort wordt steeds vaker verhuurd. Dit zijn - net als Utrecht - zeer goed bereikbare en centraal gelegen plaatsen. Ideaal om een kantoor te vestigen. Tegelijkertijd zijn de prijzen vaak gunstig. 

Hoeveel je voor de huur betaalt, hangt volledig af van de locatie en de faciliteiten op kantoor en de voorzieningen in de nabije omgeving. Om ervoor te zorgen dat je nooit meer betaalt dan nodig is, is het slim om goed research te doen. Onderzoek de verschillende mogelijkheden en maak bijvoorbeeld gebruik van een onafhankelijke vergelijkingswebsite om het aanbod in de door jou gekozen omgeving te doorzoeken. Je kunt ook enkele filters toepassen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Schroom dus niet om contact op te nemen met een makelaar om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is binnen jouw budget. Ook in onzekere economische tijden liggen er veel kansen om een volgende stap te zetten met je bedrijf!



 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement