Nieuws

25-09-2024 11:50

Een pand huren voor je eigen bedrijf: dit zijn de voordelen

Droom jij van een eigen bedrijf, maar weet je niet hoe je hiermee moet beginnen. De panden die er te koop staan vallen buiten je budget, waardoor het bijna onmogelijk lijkt een eigen bedrijf op te starten. Zet dat snel opzij, want ook voor jou zijn er mogelijkheden om een eigen bedrijf op te starten en een mooi pand tot je beschikking te hebben. Vandaag de dag is het allemaal best duur geworden en juist daarom is het handig te kijken naar de mogelijkheden die er wel voorhanden zijn. Heb jij al eens stilgestaan bij het huren van een pand?

Een pand huren om door te groeien

In eerste instantie had het misschien niet je voorkeur, maar het huren van een pand bij Tauro kan de perfecte oplossing zijn voor jou. Je zou een kleine ruimte kunnen huren en van daaruit kunnen groeien, maar je zou ook een wat groter pand kunnen huren waar jij alle mogelijkheden tot je beschikking hebt. Gaan de zaken zo goed dat je je huidige huurpand ontgroeid? Dan kun je eenvoudig op zoek naar een nieuwe locatie, zonder je druk te maken over het vinden van een opvolgende huurder. Dat is namelijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder, niet van jou. Let wel goed op de afspraken in je huurovereenkomst, zoals de looptijd van het contract en de opzegtermijn. Het kan zijn dat je voor een aantal jaren vastzit en niet zomaar tussentijds kunt opzeggen.

Super flexibel

De eerste jaren van een nieuw bedrijf kunnen onvoorspelbaar zijn. Soms maak je flinke groei door, maar er kunnen ook periodes zijn waarin het financieel wat lastiger is. Het is dan fijn om te weten dat je als huurder niet vastzit aan één pand voor onbepaalde tijd en je geen risico's hoeft te dragen die bij eigendom komen kijken. Heb jij al nagedacht over wat voor jou de beste optie is: huren of kopen?

Geen onverwachte kosten

Lekkages, verfwerk aan raamkozijnen, gebroken ruiten of een omgewaaide boom die de ingang blokkeert: er kan door het jaar heen van alles gebeuren op de locatie van je bedrijf. Gelukkig hoef je je als huurder geen zorgen te maken over de kosten voor groot onderhoud, want die zijn meestal voor de eigenaar van het pand. Daarnaast heb je als huurder geen aankoopkosten, waardoor je je geld kunt investeren in andere zaken die op dat moment belangrijker zijn voor je bedrijf. Heb jij al nagedacht waar je die besparing in zou willen investeren?


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement