Nieuws

07-10-2024 15:36

Hoe verandert Nederland door de energietransitie?

Door de omslag naar schone energie gaat Nederland flink op de schop. Waar fossiele energie van onder de grond kwam, is van een hernieuwbaar energiesysteem veel meer te zien.

Op verzoek van een brede groep organisaties en bedrijven uit de energiesector heeft studio AMO, gelieerd aan architectenbureau OMA, bestudeerd hoe Nederland de komende decennia kan veranderen door de energietransitie. De studie is gebaseerd op realistische uitgangspunten, maar bevat ook speelse, inspirerende en prikkelende beelden. Die moeten de broodnodige discussie over de veranderende inrichting van Nederland verder op gang helpen.

Waar de meeste beleidsnotities en visies vooral uit tabellen, sommen en tekst bestaan, laat AMO zien hoe zon en wind kunnen worden ingepast, industriële landschappen kunnen veranderen en snelwegen of de agrarische sector eruit kunnen komen te zien.

Ook bevat de studie een aftelklok met de weergave van zowel speculatieve als realistische mijlpalen die we in de energietransitie zouden kunnen tegenkomen.

De AMO-studie is gemaakt in opdracht van Netbeheer Nederland, NVDE, Alliander, EBN, Element NL, Energie-Nederland, Enexis, Gasunie, Groningen Seaports, Port of Rotterdam en TNO. Het boek is hier te lezen en te downloaden.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement