Nieuws

07-10-2024 15:41

Biodiversiteit op het bord van Utrechtse horeca

Het landelijke programma ‘Biodiversiteit op je bord’ wil het gebruik van lokale, biodiversiteitsvriendelijke producten in de horeca en catering stimuleren. Op 30 september troffen Utrechtse chef-koks, producenten en groothandels elkaar voor een matchmakingbijeenkomst over dit thema.

Bij boerderij Schevichoven in Leersum presenteerden zo’n vijftien duurzame en biodiversiteitsvriendelijke producenten hun assortiment. Regionale groothandels maakten duidelijk hoe zij de horeca kunnen helpen met het op het bord krijgen van deze producten. Ook werd gesproken over mogelijkheden om horecabezoekers te bereiken, bijvoorbeeld door foodfestivals of smaakroutes waarbij biodiversiteit centraal staat. De matchmakingbijeenkomst leverde tal van nieuwe ideeën
op die verder worden uitgewerkt.

De provincie Utrecht is een van de partners van het programma Biodiversiteit op je bord. “Dit past binnen ons streven om het maken van gezonde en duurzame voedselkeuzes te vergemakkelijken en de regionale productie daarin zoveel mogelijk een plek geven,” aldus gedeputeerde Natuur en Landbouw Mirjam Sterk. “Geen verre transporten, maar de producten van de lokale boer zonder omweg op ons bord. Zo produceren we toekomstbestendig en gezond, en houden we het platteland vitaal.”

Foto: Provincie Utrecht
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement