Nieuws

07-10-2024 16:04

Belangrijke stap in aanpak netcongestie

Het hoogspanningsstation in Breukelen-Kortrijk is een belangrijke schakel in het energienet voor de provincies Utrecht, Gelderland en Flevoland. Daarom is de vaststelling van het zogenaamde
Provinciaal Inspanningsplan (PIP) Uitbreiding transformatorstation Breukelen-Kortrijk door de Utrechtse Provinciale Staten een cruciale stap voor de aanpak van netcongestie. Door deze vaststelling kan netbeheerder TenneT bij de gemeente Stichtse Vecht een omgevingsvergunning indienen voor uitbreiding van dit hoogspanningsstation.

Het huidige stroomnetwerk in de genoemde provincies is sterk verknoopt en loopt tegen de grenzen aan. De uitbreiding is Breukelen is randvoorwaardelijk voor de aanleg van noodzakelijke nieuwe stations in de provincie Utrecht en ook cruciaal om de netcongestie in Gelderland en Flevoland op te kunnen lossen.

Huib van Essen, gedeputeerde van de provincie Utrecht is blij met de versnelling van het proces. “We zijn erin geslaagd om het ruimtelijk plan voor dit PIP in een jaar tijd uit te werken en formeel vast te stellen. Normaal gesproken neemt dit proces veel meer tijd in beslag, maar dankzij de inspanningen van alle betrokkenen is dit nu versneld. Hiermee bieden we TenneT de mogelijkheid direct aan de slag te gaan met de verdere ontwikkeling van dit cruciale hoogspanningsstation.”

Foto: Provincie Utrecht
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement