Energy Architects ondersteunt bij energiebesparing

Magazines | Utrecht Business Nr3 2024 | Lees volledige uitgave online

Erik Wisse is eigenaar van Energy Architects, een adviesbureau uit de regio Utrecht dat het mkb ondersteunt bij verduurzaming. Met hun expertise en langjarige ervaring in de energietransitie helpen Erik en zijn team lokale ondernemers om kosten te besparen en bedrijfspanden toekomstbestendig te maken. De persoonlijke aanpak maakt Energy Architects een betrouwbare partner voor bedrijven die duurzaam willen groeien.
 
Besparing en efficiency
Energy Architects biedt concrete oplossingen voor het mkb waarbij besparing en efficiency centraal staan. Enkele belangrijke maatregelen die zij adviseren en begeleiden zijn:
 
-Isolatie van daken, gevels en vloeren, wat direct het energieverbruik en de kosten verlaagt.
 
-Installatie van zonnepanelen, waarmee bedrijven hun eigen energie kunnen opwekken en zelfvoorzienend worden.
 
-Warmtepompen, waarmee bedrijven de overstap maken van gas naar duurzame verwarming.
 
-Ledverlichting en slimme energiebeheersystemen voor een efficiënter gebruik van verlichting en apparatuur.
 
-Opslag van warmte en elektriciteit via geavanceerde accu’s. Dit stelt bedrijven in staat om overtollige energie – bijvoorbeeld van zonnepanelen – op te slaan en op een later moment te gebruiken. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van het energienet. Ook kunnen piekbelastingen vermeden worden; zo blijven bedrijven binnen de limiet van hun energieaansluiting.
 
Maatwerk
Of het nu gaat om kleine aanpassingen of grootschalige renovaties, Erik en zijn team begeleiden bij elke stap van het proces. Oplossingen zijn altijd afgestemd op de unieke situatie van het bedrijf.
 
Met dit maatwerkadvies helpen zij ook bij het aanvragen van subsidies zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) en bij het vinden van financieringsmogelijkheden voor verduurzamingsprojecten. Energy Architects neemt alle administratieve rompslomp uit handen. Regionale bedrijven kunnen hierdoor gemakkelijk stappen zetten die zorgen voor lagere energiekosten, een beter energielabel en een duurzamere toekomst.
 
Zakelijke bespaarcheck
Meer informatie is te vinden op energyarchitects.nl.
 
Hier staat ook een zakelijke bespaarcheck die direct duidelijk maakt wat de verschillende duurzame oplossingen betekenen voor de energiekosten.
 

VERDUURZAMEN IN VIER STAPPEN
 
Energy Architects ontzorgt volledig bij energiebesparing en verduurzaming.
Dat gebeurt via de volgende stappen:
 
Stap 1: Consult
 
Energy Architects komt langs voor een kennismaking en inventarisatie van het kantoorpand. Bij bedrijven die al toe zijn aan een volgende stap worden direct alle belangrijke (energie)data gemeten en verzameld. Deze informatie vormt de basis voor gefundeerde keuzes.
 
Stap 2: Advies op maat
 
Aan de hand van de eerste kennismaking kan Energy Architects een adviesrapport uitwerken inclusief financiële, technische en juridische aspecten. Dit leidt tot een waterdicht plan van aanpak. Bedrijven weten waar ze aan toe zijn.
 
Stap 3: Uitvoering
 
De duurzame oplossingen worden uitgevoerd door specialisten. Energy Architects plant en begeleidt alle werkzaamheden, voert de regie en is het enige aanspreekpunt.
 
Stap 4: Nazorg
 
Na de oplevering biedt Energy Architects hulp op afstand. Ook is het mogelijk om een onderhoudspakket af te nemen.
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement